Ik ontwerp tuinen, dat is mijn job, en weet je wat ik keer-op-keer zie gebeuren?

Door het mooier maken van de tuin, voelen de bewoners zichzelf ook meteen beter! Een upgrade voor de tuin is ook goud waard voor jezelf. Het is ook een upgrade van jezelf. Wat is het een groot kado aan jezelf om elke dag met een positief gevoel naar buiten te kijken, en naar al het moois te kijken in je tuin. Dit geeft je echt een boost aan positieve energie vanaf het begin van de dag! Ik wens iedereen toe dat je dit mag voelen als je naar je tuin kijkt!

Liever luisteren naar deze tuinbrief? (Duur: 5'50'')

Onze eigen tuin is natuurlijk mijn groot oefenterrein.  Het is een lange smalle tuin: 6 meter breed en 50 m diep.  Naar Vlaamse normen een eerder kleine tuin en de langgerekte vorm is een uitdaging. Maar wat een oneindige hoeveelheid van mogelijkheden dat er op een kleine oppervlakte mogelijk zijn: je acht het niet voor mogelijk! Voor mij is het echt een droom om hiermee bezig te zijn.
Ook onze eigen tuin die ondertussen meer dan 15 jaar geleden is ontworpen en aangelegd zijn we verder aan het omvormen naar onze veranderde wensen.

 

De kinderen hadden een fantastische zandbak van meer dan een meter diep! Tien jaar geleden was dat dolle pret! Maar ondertussen dromen onze tieners meer van een chill magazijn en een openlucht cinema in onze tuin... We dromen samen onze tuin en leggen al onze wensen bij elkaar en de tuin evolueert. Wij groeien en de tuin groeit rustig met ons mee.

Het 'masterplan' van onze tuin blijft behouden, de grote structuren blijven bestaan. Het is dus niet nodig om elke 10 jaar een volledig nieuw tuinplan te laten maken, dat plan heb je voor je leven! Maar bomen groeien en kleine struiken worden groot waardoor de onderbegroeiing verandert van zonneborder naar meer schaduwrijke border.

         

In dat proces kan je meewerken met de natuurlijke evolutie in je tuin door nieuwe soorten te kiezen die er zich thuisvoelen. En die jou veel plezier doen elke morgen als je wakker wordt. Dit schept een natuurlijk gevoel van dankbaarheid voor zoveel moois!

Heeft jouw tuin ook nood aan een (positieve) "herstructurering"? Ik help je hierbij graag verder. Samen komen we zoveel verder en kunnen we jouw wensen voor je tuin (en jezelf) omvormen tot een harmonisch geheel waarin alles wat jij wil een plaats krijgt. Zodat jij nog meer kan genieten, want daarvoor dient je tuin! Laat me weten wat jij nodig hebt.

Ik heb 4 formules die je leiden naar je droomtuin:

 

Wil je graag verder bekijken of er een klik is tussen jouw wensen en mijn aanpak? Dat kan je zeker voelen in mijn boek 'Zet je tuin in beweging'.

 

Meer over het boek 'Zet je tuin in beweging'